Nieuwsbrief Halle’s Belang, najaar 2018

Het is al weer geruime tijd geleden dat u via een nieuwsbrief op de hoogte werd gebracht van de activiteiten van Halle’s Belang (HB). Dat betekent echter niet dat er niks is gebeurd, integendeel!

2017 stond in het teken van het Dorpsplan. Na verschillende bijeenkomsten konden in mei de speerpunten van het Dorpsplan worden geformuleerd en werden er werkgroepen gevormd. Deze werkgroepen hebben hun best gedaan om de speerpunten te gieten in een werkbaar plan. Op 12 december 2017 werd het Dorpsplan op een goed bezochte avond bij zaal Nijhof gepresenteerd: na een jaar hard werken lag er een concreet plan, mooi vormgegeven in een goed leesbaar blad; dit werd verspreid in het hele postcodegebied 7025. Mocht u geen exemplaar hebben ontvangen, meldt u zich dan bij het bestuur.

O.a. uit de Dorpswerkgroep die de speerplannen heeft uitgewerkt en met de personen die zich hebben aangemeld zijn vervolgens (uit)werkgroepen gevormd. De groep Halle-Helpt-Halle heeft een aanpassing gerealiseerd op de website van HB, waar vraag en aanbod bij elkaar kunnen worden gebracht. De WhatsApp-groep heeft de Buurt-WhatsApp inmiddels ingesteld. U kunt zich aanmelden via de coördinator Erna Scheffer, telefoonnummer 06-13470106 of via Facebook. De werkgroep Buitengebied heeft ervoor gezorgd dat er op 2 plekken waar veel honden worden uitgelaten, een houder voor afvalzakjes en afvalbakken zijn geplaatst. Op de website van HB, https://www.hallesbelang.nl, kunt u onder het kopje “Dorpsplan” de vorderingen van de diverse werkgroepen volgen. Achter de schermen wordt hard gewerkt!

Tijdens de Halse Dag van 2017 kwamen er 2 jongens in de stand bij de gebiedsambtenaren om hun beklag te doen over de staat van het crossbaantje aan de Haverstraat. Het was overwoekerd met gras en onkruid en een beetje te klein. Of de gemeente daar niet wat aan kon doen? Er is een bijeenkomst geweest met de jongens en de gebiedsambtenaren, er is door HB een enquête gehouden onder de schoolkinderen van de Dorpsschool en de gemeentewerkers van de buitendienst zijn ter plekke komen kijken met enkele bestuursleden van HB of de wensen van de kinderen zouden kunnen worden gerealiseerd. En dat kon; met hulp van vrijwilligers en de gemeente is het crossbaantje opgeknapt en er is flink gesnoeid. Het Pannaveldje is weg, maar dat is aan de Dorpsschool geschonken en de kinderen mogen daar, ook na schooltijd, gebruik van maken. De rolschaatsbaan blijft behouden en er wordt voor gezorgd dat er in de winter weer een ijsbaantje kan worden aangelegd. Voor de kleintjes is er op de rolschaatsbaan een verkeerspleintje geschilderd. Hoe mooi is dat?

Het buitengebied van Bronckhorst krijgt glasvezel. Ook daar hebben we ons als HB sterk voor gemaakt. De benodigde 50% is ruim gehaald. De mensen die zich hebben aangemeld worden persoonlijk op de hoogte gehouden over wanneer de eerste schop de grond in gaat.

Agenda: https://www.hallesbelang.nl/dorpsagenda

De gebiedsambtenaren van Bronckhorst (o.a. Halle):
Jeanne Wissink, tel. (0575) 75 04 33 of (06) 232 831 83 - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Arie Vries, tel. (0575) 75 03 43 of (06) 132 519 54 - E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Spreekuur op elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 - 11.30 uur in het Dorpshuis te Halle.