Nieuws

Contact

 
Halle's Belang
p/a Dorpsstraat 85
7025 AC Halle
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Lid worden van Halle's Belang?
of stuur een e-mail naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Handige links

Gebiedsambtenaren Bronckhorst Oost

Wijkagent

Huisartsenpraktijk Halle

Tandartsenpraktijk Halle

 

Kijk eens in de Dorpsagenda!

De data van de populaire Halle's Belang wandel- en fietstochten in 2023 zijn bekend.

 

Activiteitenkalender Halle's Belang

Juni 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Weerbericht

 
Inzaaiactie wilde bloemen en akkerranden Halle en buitengebied
 
De Werkgroep Buitengebied Halle, onderdeel van Halle’s Belang, heeft ook dit jaar weer, in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, een mooi aanbod voor de inwoners van Halle om op eigen terrein de biodiversiteit te versterken.
Het aanbod voor het komend voorjaar bestaat uit:
- Aanschaf Wilde bloemenzaadmengsel
- Aanschaf Akkerrandzaadmengsel
Voor het inzaaien van uw grond en voedsel/beschutting voor insecten, vogels en fauna, kunt u ook dit jaar een Wilde bloemenzaadmengsel en/of Akkerrandzaadmengsel bestellen. Beide zaadmengsels zijn zonder kunstmatige meststoffen en bestrijdingsmiddelen geteeld en bestaan uit inheemse/ autochtone kruiden, passend in Halle en in het Achterhoeks landschap. De kruidenvegetatie is goed voor de biodiversiteit, voedsel/beschutting voor insecten en natuurlijk voor de vogels en fauna.
 
U kunt in het aanmeldformulier aangeven hoeveel m² u wilt. We rekenen een (kleine) eigen bijdrage.
Hieronder kunt u lezen hoe u hieraan mee kunt doen, onder welke voorwaarden en kosten.
Wilde bloemenzaadmengsel - inheems - eigen bijdrage € 0,10 per m²
Eenjarig bloemenmengsel: van een bredere samenstelling uitgegaan zodat de kans groot is dat er onder verschillende omstandigheden altijd bloei ontstaat. In grote lijnen zijn het wel soorten die op drogere zandgrond kunnen groeien, er zitten ook soorten in die zéér droog kunnen groeien en soorten die wel van wat rijkere zandgrond houden. Qua zaaidichtheid wordt er gerekend met 1,5 gram per m².
Zie bijlage voor de bloemen-soorten die in dit mengsel zitten.
 
Akkerrandzaadmengsel - eigen bijdrage € 0,05 per m²
Eenjarig mengsel, diverse bloeiende bloemen- en graansoorten zorgen niet alleen voor insecten een mooi biotoop maar ook voor alle fauna levert het voedsel en dekking. Dit mengsel is geschikt voor de wat grotere oppervlakten in aansluiting op akker- en of weiland. Qua zaaidichtheid wordt er gerekend met 1 gram per m² bij deze bloemenzaden en bij deze graansoorten 6 gram per m².
Zie bijlage voor de bloemen- en graansoorten die in dit mengsel zitten.

Helpt u ook mee onze omgeving te verfraaien en de biodiversiteit te versterken?
Bestel dan het Wilde bloemenzaad- of Akkerrandzaadmengsel,
- via het deelnameformulier 2023 (bijlage bij dit emailbericht)
- of vraag dit formulier aan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelden kan tot en met de sluitingsdatum 22 maart 2023.
De werkgroep levert uw bestelling voor half april bij u thuis aan.
Let op: we hebben een beperkt budget voor deze actie dus op=op!!!
Waarom inheemse planten van autochtone herkomst belangrijk zijn: https://us11.campaign-archive.com/?u=261ff4fa8b1deab6863bda1d7&id=8b7331e085
 
Stuur deze mail gerust door naar andere geïnteresseerde Hallenaren

Tientallen nieuwe hoogstam fruitboomgaarden


hoogstamfruitbomen.jpgHet jaar 2022 is door werkgroep Buitengebied Halle, een werkgroep van Halle’s Belang, goed afgesloten door middel van haar laatste actie van dat jaar: Hoogstamfruit bomen leveren! Vrijdagmiddag 23 december was het eindelijk zover. De vele geïnteresseerde inwoners van Halle en omgeving konden eindelijk de hoogstamfruitbomen ophalen. Een week later dan gepland, omdat het die week ervoor enorm vroor en dat zou schade brengen aan de bomen. In totaal zijn er 352 hoogstam fruitbomen bij 65 deelnemers uitgeleverd. Inclusief boompaal, boomband en vraatbeschermers. Dit is wederom in samenwerking met de gemeente Bronckhorst gerealiseerd.
Kortom een geslaagde activiteit van de werkgroep om het buitengebied van Halle groener en aantrekkelijker te maken voor dier en mens en de biodiversiteit te versterken! Binnenkort start de werkgroep wederom met de actie voor het akkerranden- en bloemenmengsel. Houdt dus de facebookpagina Werkgroep Buitengebied Halle en de mail (bij eerdere deelname) in de gaten!

Klik op afbeelding om te vergroten

foto: Lizette van Rijsewijk

 
bloemzaadactie.png
 
 
Aan de bewoners van Halle en buitengebied
 
Helpt u ook mee onze omgeving te verfraaien en de biodiversiteit te versterken?
De Werkgroep Buitengebied Halle onderdeel van Halle’s Belang heeft ook dit jaar weer, in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, een mooi aanbod voor de inwoners van Halle om op eigen terrein de biodiversiteit te versterken.
Het aanbod voor het voorjaar bestaat uit:
- Aanschaf Wilde bloemenzaadmengsel
- Aanschaf Akkerrandzaadmengsel
Dit zijn mooie mengsels met typische soorten passend in het Achterhoeks landschap, voor het inzaaien van uw grond en voedsel/beschutting voor insecten, vogels en fauna.
Er wordt een (kleine) eigen bijdrage gevraagd.
 
Meer info over deze actie en het deelnameformulier bestellen kunt u door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(let op: op=op en aanmelden kan tot sluitingsdatum van 5 april 2022).

Versterken biodiversiteit Halle

Beste inwoner van Halle en omgeving,
Via deze weg wil de Werkgroep Buitengebied Halle u van harte uitnodigen voor de informatieavond op: Dinsdag 11 oktober om 19.30u in het Heidehuus te Halle-Heide. Open de bijlage voor meer informatie over deze avond.
De werkgroep wil graag goede en groene plannen realiseren en staat open voor (goede en groene) ideeën. Deze avond krijgt u de mogelijkheid om deze ideeën te noteren en met de leden van WBH in gesprek te gaan.
U kunt de WBH volgen op facebook: https://m.facebook.com/229824001237701/ en op de site van Halle's Belang: https://www.hallesbelang.nl/werkgroepen/werkgroep-buitengebied.
Wilt u contact met de leden van WBH, dan kunt mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Graag tot dinsdag 11 oktober 19.30u in het Heidehuus in Halle-Heide.

Met hartelijke groet, Werkgroep Buitengebied Halle

 
 
Werkgroep_Buitengebied_transp150px.png
Elke verpakking telt . . .
Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden.
Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid.
Dus elke verpakking telt. Ander zwerfafval laten we natuurlijk ook niet liggen.
Help je ook mee?

Iedereen is welkom, van jong tot oud. Zaterdag 19 maart van 9.30 tot 12.30 uur. Verzamelen bij de voetbalkantine SV Halle, Roggestraat 50.
Hesjes, handschoenen, prikkers en vuilniszakken zijn aanwezig, heb je deze spullen zelf prima. Met aansluitend een lunch.
Geef je dan z.s.m. op het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de WhatsApp 06-25064004.

Kom niet en meld je af als je: verkouden, koorts of andere griepverschijnselen hebt. Mochten de richtlijnen i.v.m. de corona wijzigen dan hoort u zo snel mogelijk van ons via Email of WhatsApp. Hieronder de link voor veiligheidsadviezen: https://www.supportervanschoon.nl/supporternieuws/update-preventiemaatregelen-coronavirus/

Tot zaterdag 19 maart a.s.