Halle gaat voor biodiversiteit!!
Zeer geslaagde info avond over biodiversiteit

Afgelopen dinsdag 14 januari organiseerde de Werkgroep Buitengebied Halle (onderdeel van Halle’s Belang) een informatieavond over de aanpak en mogelijkheden om de biodiversiteit voor Halle en omgeving te versterken. De Werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten om Halle en omgeving groener te maken.
Deze 14de januari was het druk in het Heidehuus in Halle-Heide. Meer dan 100 bewoners waren afgekomen op een avond met het thema Biodiversiteit. Wethouder Paul Hofman gaf een prikkelende en uitdagende inleiding. Het samenspel van overheden en burgers in het versterken van de biodiversiteit is een belangrijke sleutel tot het succes aldus de wethouder. Mooi dus dat er al zoveel animo was om mee te doen aan de diverse uitvoeringsprojecten. De bewoners van Halle leveren graag hun bijdrage.
De werkgroep toonde de aanwezigen de uitvoering die men in 2019 gerealiseerd had. Afgelopen jaar was het inzaaien van bloemenmengsel een groot succes. Meer dan 40 locaties (2 hectare) zijn door de bewoners ingezaaid en tot bloei gekomen. Een ander interessant resultaat is dat er ongeveer 5 hectare akkerrand is ingezaaid, speciaal voor de patrijs. Er zijn een aantal nieuwe hoogstamboomgaarden gerealiseerd en er was veel animo om mee te helpen het zwerfafval in het buitengebied op te ruimen. Kortom een mooie terugkoppeling van de Werkgroep over de resultaten van 2019.
Voor 2020 kon de werkgroep ook een mooi aanbod doen. In 2020 kan men weer gratis bloemenzaad bestellen, het is weer mogelijk om akkerranden in te zaaien, landschapselementen aan te planten, ondersteuning te krijgen bij het beheer van houtwallen en singels etc. Speciaal dit jaar wil de Werkgroep een bijdrage leveren aan het op een natuurlijke manier tegengaan van de eikenprocessierups. Geïnteresseerden kunnen met behulp van een subsidie van de gemeente Bronckhorst tegen een aantrekkelijke bijdrage nestkasten kopen. Deze mezenkasten trekken de zangvogels aan die de rupsen van de eikenprocessierups opeten. Men krijgt daarbij ook een zakje speciaal bloemenzaad om ook de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te lokken. Kortom er zijn ook in 2020 weer veel activiteiten waar de inwoners aan kunnen deelnemen.
Op dit moment zijn er al meer dan 60 aanmeldingen om op welke manier ook een bijdrage te leveren aan het versterken van de biodiversiteit. Een geweldig begin van dit uitvoeringsjaar.
Wilt u meer informatie, of heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klik op de foto om te vergroten